Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Νικήτας Τσακίρογλου I, ΚΘΒΕ


. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο ΚΘΒΕ και την ( στην πραγματικότητα ) αποπομπή τού Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, κάποιες απορίες μου :

. Οι ηθοποιοί που παίζουν τούς τραγικούς ρόλους τών αρχαίων αλλά και νεώτερων συγγραφέων, τούς ...διαβάζουν ;

. Τούς καταννοούν για να μπορέσουν να τούς αποδώσουν στην σκηνή ;

. Πώς μπορεί να "διδάσκεις" από σκηνής στους θεατές σου να μιλάς για την σημασία τού "μέτρου", την ανάγκη αποφυγής τής "ύβρεως", για τήν προσωρινότητα τής εξουσίας και τής όποιας "δύναμης" αλλά και για την ανάγκη ταπεινότητας τού ανθρώπου στη ζωή, και να μην καταλαβαίνεις τίποτε από όσα εσύ o ίδιος λές ;

. Πώς μπορεί όταν σού δίδεται αυτή η ... Δύναμη για διάστημα τριών Χρόνων ( μόλις 3 χρόνια ! ) και από το πουθενά βρίσκεσαι Διευθυντής 300 ανθρώπων και ενός Οργανισμού σε μιά άκρη τής Ελλάδος, να φέρεσαι λές και είσαι ο Καίσαρας και η Κλεοπάτρα, και ο Μάρκος Αντώνιος, και ο Οκταβιανός Αύγουστος μαζί ! ! !

. Ίσως επανέλθω στο θέμα. . . Νομίζω έχει κάποιο ενδιαφέρον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως αυτο το καλαμακι το καβαλανε πολλοι.Μικροι και μεγαλοι καισαρες.

Γκιωνης είπε...

. Το θέμα είναι οτι όταν γίνεται στον μικρόκοσμο τού καθενός, κάπως χάνεται. Όταν γίνεται σε ευρύτερους ή δημόσιους χώρους είναι πολύ έντονο και απογοητευτικό για την ανθρώπινη φύση.

Ανώνυμος είπε...

Για δημοσιους χωρους μιλω και εγω.Δεν ειναι μονο απογοητευτικο για την ανθρωπινη φυση αλλα οταν υπαρχει και κατασπαταλιση δημοσιου χρηματος τοτε μπαινουν και σοβαρα ηθικα θεματα.Και δυστυχως ολοι αυτοι οι μικροι και μεγαλοι καισαρες νομιζουν οτι σπαταλουν τις περιουσιες των πατεραδων τους.

ShareThis