Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

The WALL !

. αγαπητέ Πρόεδρε

. ευχαριστώ που μού έδωσες το δικαίωμα να καμαρώνω επιτέλους βλέποντας τον πρωθυπουργό τής Ελλάδας να ΥΠΑΡΧΕΙ, σε αντίθεση με τον προηγούμενο που ήταν χαμένος στην ομίχλη, όταν ( και μόνο από υποχρέωση ), βρισκόταν στις διεθνείς συναντήσεις.
. Χθές, με αφορμή τούς εορτασμούς για την επέτειο τής πτώσης τού Τείχους τού Βερολίνου άκουσα : " ... σαν Έλληνες αλλά και σαν Ευρωπαίοι, σήμερα, πρέπει ακόμα να φωνάξουμε : γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο."


. Μην ξεχνάμε όμως, οτι λίγο δίπλα από την Κύπρο, στην Παλαιστίνη, υπάρχει ακόμη ένα τείχος ενός πολύ πιό απάνθρωπου καθεστώτος που κάθε μέρα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, δολοφονεί, αφαιρεί την ελευθερία ενός λαού, τού αφαιρεί πόρους επιβίωσης, αφαιρεί ζωές, οδηγεί στην απόγνωση ένα λαό, τον ωθεί στην εξέγερση για να την πνίξει στην συνέχεια με τα τάνκς του.

. Μια Γενοκτονία διαρκείας !

. Αυτό το εγκληματικό καθεστώς πρέπει να εγκαλείται καθημερινά, και με κάθε ευκαιρία και σε κάθε χώρο όπως για παράδειγμα στην τελευταία ψηφοφορία στον ΟΗΕ με θέμα την καταδίκη τού Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, όπου όμως νομίζω οτι η Ελλάδα απείχε ( ! ). . Και η σιωπή, είναι συνενοχή ...

6 σχόλια:

logia είπε...

να γκρεμίσουμε όλα τα τείχη...

ΟΛΑ
κι αυτά που χωρίζουν τους λαούς
κι αυτά που χωρίζουν τους πλούσιους απ' τους φτωχούς
κι αυτά που χωρίζουν κοινωνικές ομάδες κάθε μορφής......

καλημέρα σου

Fegia είπε...

Πάντα μαχητής, πάντα στις επάλξεις φίλε μου!
Δεν άλλαξες (ευτυχώς) καθόλου...
Φαίνεται άλλωστε και στη φυσιογνωμία σου.

Το rendez vous ...πλησιάζει...
Καλό βράδυ.

"πνεύμα αντιλογίας" είπε...

O ΓΑΠ δεν έχει σε τίποτα να συγκριθεί με τον προηγούμενο.Έχει να συγκριθεί με τον εαυτό του, τις υποσχέσεις του και το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει με γ.γ. τον Τσιόκα
Δεν έχω καταλάβει γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο βασικός σχολιασμός του ΠΑΣΟΚ
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να συντονιστούν και να βγάζουν την ίδια γραμμή γιά την οικονομία, που θα τη βρουν μπροστά τους.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αφήνουν να διασύρονται από τους "παραθυράτους" των stage, που βγαίνουν και δηλώνουν ότι ο Α.Σαμαράς τους υποσχέθηκε νομική συνδρομή !!
Δεν καταλαβαίνω πού είναι τα 5 νομοσχέδια των 100 πρώτων ημερών.

Μετά από αυτά-κι άλλα πολλά- θέλω να καταλάβω τι κάνει γιά τη Γάζα. Που παρεπιπτόντως, ως πρόεδρος της Διεθνούς, ανέδειξε ως θέμα και την επισκέφτηκε, όπως ίσως λίγοι θυμούνται, γιατί τότε τα μμε ασχολούνταν ακόμη με τον "καταλληλότερο".

Γκιωνης είπε...

logia
καλή σου μέρα και σένα !
Με το σημείωμά σου με βοήθησες να σκεφθώ οτι πέρα από τα τείχη που άλλοι στήνουν για να μάς χωρίσουν, είναι πολλά τείχη ακόμα που ανεπαισθήτως μόνοι μας σηκώνουμε στην σκέψη μας, τα θέλω μας τη ζωή μας.
Κι είναι ένας καθημερινός αγώνας που πρέπει να είναι συνεχής. Να γίνει η φύση μας, να είναι αυτό η συνήθεια μας. Κάθε μέρα. Μπορούμε ;

Γκιωνης είπε...

Fegia

Άλλαξα φίλε. Αλλά θα τα πούμε από κοντά. Αφού δεν βρεθήκαμε στην παρέλαση, πρέπει να δώσουμε άλλο ένα ραντεβού, πρίν το μεγαλύτερο...
Καλό ξημέρωμα...

Γκιωνης είπε...

πνεύμα αντιλογίας

Προσυπογράφω την κάθε σου πρόταση . Μία πρός μία, και όλες μαζί.
Αλλά και περιμένω κάτι καλύτερο. Θέλω να πιστεύω οτι θά 'ρθει. Αρκεί να το θέλουμε κι εμείς και να το διεκδικούμε. Χωρίς άκαιρες γκρίνιες και μεμψιμοιρίες, χωρίς προσωπικές πολιτικές. Με επιμονή ωστόσο και αποφασιστικότητα.

ShareThis