Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

.

. Τις προάλλες ο σημερινός Πρόεδρος τής Ν.Δ. και διάδοχος τού καταλληλότερου ( πρώην ) πρωθυπουργού, είχε δηλώσει : " δεν θα πελεκήσω ( ! ! ! ) τον Παπανδρέου " επειδή, λέει, ο τόπος χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία, διότι η κρίση και το πεπρωμένο τής φυλής και μπλά, μπλά, μπλά. Και το λεξιλόγιο ( πελεκήσω ! ) και το ύφος είναι θέμα δικό του αλλά η ουσία τών δηλώσεών του κρίνεται, αλλά και κρίνει τον άνθρωπο.

. Αργότερα ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι θα γίνει εξεταστική για το θέμα τής Παραποίησης τών Στατιστικών στοιχείων πρός την Ε.Ε. για προυπολογισμούς που ψηφίζονταν για να μην εκτελεστούν ποτέ και άλλα τέτοια ωραία. Η απόφαση πάρθηκε προφανώς κάτω από την πίεση τών ..."συμμάχων" και ..." εταίρων " μας, αλλά και τού κόσμου στην Ελλάδα, που πιστεύω δεν έχει αντίρρηση να δίνει μεν το υστέρημά του για τις βενζίνες, για τά τέλη και για οτιδήποτε άλλο, αλλά θέλει να δεί και κάποιους να μπούν επί τέλους στα κάγκελλα.

. Είτε είναι αυτοί που διογκώσανε κατά είκοσι δις ( 20.000.000.000 ! ! ! ) μέσα σε τρία χρόνια ( ! ! ! ! ! ) το δημόσιο τομέα, είτε αυτοί που παρανόμως προσλαμβάνανε stagiers με το τσουβάλι, ή μάλλον με τις Παυλοπουλικές συνεντεύξεις, είτε οι γιατροί τού Κολωνακίου με τις φορολογικές τους δηλώσεις, είτε ο εφοριακοί και οι τελωνειακοί τής Β. Ελλάδος που είχαν καταχραστεί ποσό σχεδόν ισόβαθμο με τον μισό ετήσιο προϋπολογισμό, ή μεγαλοτσιφλικάδες που δηλώνανε εκτός από τα χωράφια τους και αυτά τής ...βυθισμένης Ατλαντίδας για να τα παίρνουν από τούς ...κουτόφραγκους.

. Και τι είπε τότε το άτομο πάλι;

- " Η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία " ( 17/2/2010 ) και
- " Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει τα μέτρα στη Νέα Δημοκρατία ( ! ) " (19/2/2010 ), και το αποκορύφωμα :
- " Η Ν.Δ. δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε ( Δεν θυμάμαι· αυτοί δεν την κάνανε μέσα στην νύχτα από τη Βουλή, παίρνοντας και τα κλειδιά και ΔΕΝ την ξανανοίξανε με σκοπό να παραγραφούν τα εγκλήματα που συλλογικά και εν σώματι κάνανε και για μην πάνε σχεδόν όλοι και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ επαναλαμβάνω στον Εισαγγελέα ; ), Όλα στο φώς ! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981 ( ! ! ! )

. Ξεχνάει βέβαια, οτι όταν ανέβηκε το κόμμα του στη Εξουσία έκανε ΤΗΝ Απογραφή, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την εικόνα τής Χώρας ( κι όχι τού ΠΑΣΟΚ όπως νομίζανε οι ηλίθιοι ). Αφού λοιπόν οι ίδιοι κάναν την Απογραφή, τα στοιχεία τουλάχιστον μέχρι το 2004 είναι καθαρά και αδιαμφισβήτητα. Να δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη στον Αλογοσκούφη και τον Πάκη ε ; Κοτζάμ Καθηγητές είναι, κάτι αξιόπιστο θα έχουν κάνει.

. Νομίζω είναι λογικό να συνεχίσουμε επομένως από το 2004 την έρευνα.

. Α' έκανε και κύριος ο Δημήτρης δηλώσεις. Ο Δημήτρης με το blazer που βέβαια η θέση του επίσης είναι πίσω από τα κάγκελλα, τουλάχιστον για την παραγγελία μαμούθ τών δεκάξη εκατομμυρίων εμβολίων με τα οποία θέλησε να επαναλάβει την ( μικρότερη βέβαια ) μπάζα με τις θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια που θα κρατούσαν το μικρόβιο τής γρίππης έξω από τα σύνορά μας ( ! ). Και είπε κι αυτός :

- " Είναι κρίμα που η κυβέρνηση, ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε στην έκκληση ( ; ; ; ! ! ! ) τής Ν.Δ. για συναίνεση, τώρα οδηγεί την κοινωνία στο δρόμο τής διαίρεσης και τού διχασμού ( ! ) "

. Και " συναίνεση " είναι βέβαια να τρώνε και να πίνουνε τα κλεμμένα ανενόχλητοι. Ενώ " διχασμός ", είναι να σηκώσουμε κάποια φορά το κεφάλι μας, αντί να τό 'χουμε κατεβασμένο εμείς, για τις κλεψιές και τις πομπές τις δικές τους.

. Η ανάρτηση προκλήθηκε από ένα ιστολόγιο που σήμερα είδα για πρώτη φορά και έχει κάνει ετικέτα με τίτλο " η Ηλιθιότητα είναι αήττητη " αφιερωμένη σε δηλώσεις επιφανών στελεχών τής προηγούμενης Κυβέρνησης. Επισκεφτείτε το και απολαύστε " Πνεύμα και Ηθική" αλλά το κυριώτερο πόσο ξεδιάντροπα μάς κοροϊδεύουν εμπρός στα μάτια μας.

. Εάν κάποιος δεν πάει φυλακή, δεν θά ΄χουμε καλά ξεμπερδέματα. Να το θυμάστε.

5 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Αν βάλουν κάποιον μέσα ας είναι γιατί του πρέπει και όχι για τα μάτια του κόσμου.
Φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει, να κλείσουν στόματα θέλουν και όχι δίκαιη τιμωρία.

Καλό βράδυ.

Γκιωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γκιωνης είπε...

Thalassenia
. Το σχόλιό σου με προβλημάτισε.
. Είναι τόσοι πολλοί όμως αυτοί που τούς πρέπει να μπούν μέσα, ξεκινώντας από τούς αρχηγούς και φτάνοντας μεχρ τα εκτελεστικά όργανα, τούς ανθρώπους τής διπλανής μας πόρτας, πού λέω με το νού μου οτι και στην τύχη να πιάσουν δυό τρείς, κάτι θά 'χουν κάνει !
. Καλά κάνω και λίγη πλάκα ενώ το σχόλιό σου είναι σοβαρό.
. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει γιατί το γεγονός τής εξάπλωσης τής διαφθοράς σε όλο τον κοινωνικό ιστό, περιγράφεται με δυό λέξεις που αποτελεί την ρίζα τού φαινομένου : Ατιμωρησία σε βάθος χρόνου και Μη λογοδοσία κανενός σε κανένα.
. Και κάποτε πρέπει " να λάβουνε τα ( επανειλημμένως ποδοπατημένα ) όνειρα ( ενός λαού ) εκδίκηση "...

. Καλό ξημέρωμα.

Βασω είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Thalassenia είπε...

Κάθε συστράτευση στην τελευταία πρότασή σου και όχι μόνο.

Καλό κι αυτό και σωστό.
Και στην τύχη να πιάσουν δυο τρεις...


Καληνύχτα σας.

ShareThis