Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αγώνας II ( επί τέλους )...

.

. Πολλοί θεωρούμε οτι η κατάσταση που έχει φτάσει η Κοινωνία μας οφείλεται Και στην απραξία μας. Στο οτι ο Πολίτης έχει μετατραπεί σε καταναλωτή. Χειρότερα ! Σε καταναλωτή χωρίς κρίση !
. Κι αυτό που κάποτε ήταν Πολίτης που συναποφασίζει έχει καταντήσει Ιδιώτης ( IDIOT ) που συν-αδιαφορεί ! Που αδιαφορεί ακόμη και για θέματα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή του και την ζωή τών παιδιών του !
. Επειδή ...δεν προλαβαίνει !
. Άν θέλουμε να αρχίσει να σπάζει αυτή η απομόνωση, αυτή η idiotικοποίηση, οφείλουμε να αντιδρούμε σε κάθε αφορμή πέφτει στην αντίληψή μας ! Σε κάθε θέμα που, ακόμη και εάν δεν μάς αφορά ΑΜΕΣΑ, αφορά στην κατάσταση οπου κάθε μέρα με τις πράξεις, αλλά κυρίως τις παραλείψεις μας διαμορφώνουν χαρακτήρες ανθρώπων, μικροκοινωνίες, την Κοινωνία μας, την πατρίδα μας έτσι ακριβώς όπως ΔΕΝ την θέλουμε !
. Λοιπόν η λύση είναι μία ! Να αφήσουμε λίγο πιό δίπλα το "δεν προλαβαίνω", " δεν έχω Χρόνο " και να α·σ·χ·ο·λ·η·θ·ο·ύ·μ·ε ! Να αντιδράσουμε ! Δεν χρειάζεται να γίνουμε ακτιβιστές, χρειάζεται κάπου κάπου σε κάποιο ζήτημα που θα επιλέξουμε, η έκφραση τής Αντίθεσής μας στην πορεία που παίρνουν τα πράγματα. Ενάντια στην καθημερινή υποβάθμιση τής ποιότητας τής κοινωνίας μας, τη διάλυση τού κοινωνικού ιστού, την υποβάθμιση τής ζωής μας.
. Κι έχω μιά πρόκληση για όλους σας ! Ένα θέμα για να ξεκινήσει αυτή η αντίδρασή μας. Μία πρόκληση να αισθανθούμε ξανά συμμέτοχοι ! ΠΟΛΙΤΕΣ !
. Διαβάστε για μιά υπόθεση εδώ κι εδώ. Στην συνέχεια όσοι έχουν ιστολόγιο δικό τους, ας αναρτήσουν ένα μικρό κείμενο για το συγκεκριμένο θέμα, και μιά παραπομπή στο ιστολόγιο που πρωτοάνοιξε την υπόθεση αυτή :

http://nellys-logia.blogspot.com/ και στην οποία ανήκουν και οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύω σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση.

. Όσοι επίσης είναι στο FaceBook, ας στείλουν ένα μήνυμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τούς FB-φίλους τους, ας κινητοποιηθούν με το twitter, ή όποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσοι ξέρουν κάποιο δημοσιογράφο, κάποιον πολιτικό, ή ακόμα και την κα Υπουργό Παιδείας, ας τούς ενημερώσουν με ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα !

. Μετά θα κάνουμε Χριστούγεννα σαν καλοί καταναλωτές ( καλοί είπα, κι εννοώ ενημερωμένο, όχι σπάταλοι και προ παντός οικολογικά σκεπτόμενοι ), και μετά πάλι θα βρεθούν κι άλλες αιτίες για Διαμαρτυρίες και Διεκδικήσεις !

7 σχόλια:

logia είπε...

Αγαπητέ μου Γκιώνη, εγκέφαλε αυτής της διαδικτυακής διαμαρτυρίας, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
Μακάρι να φτάσει εκεί που πρέπει και να έχει το σωστό αποτέλεσμα!!!!

ξωτικό είπε...

ωραία τα είπες ! έτσι νοιώθω κι εγώ.
(το όμοιο κείμενο το σκέφτηκα σαν κάτι που κάνει αίσθηση με την πρώτη ματιά!! σαν να τρελλάθηκαν όλα τα μπλόγκ και να έχουν την ίδια ανάρτηση)

logia είπε...

ισως έχει δίκιο το ξωτικο...δεν το είχα σκεφτει...

Γκιωνης είπε...

. Τώρα που αρχίσαμε, και με ευκαιρία ένα σχόλιο τού Ευρύνοου ( 3:32 στην ανάρτηση " Κρίσεις Διευθυντών" τής Νέλλης ), μήπως θα έπρεπε να καθορίσεις εσύ Νέλλη μετά τα Χριστούγεννα και πρίν την Πρωτοχρονιά ίσως, μιά δεύτερη Ημέρα Κοινής Ανάρτησης για το ζήτημα ;
. Και έτσι να κυκλοφορήσει και να γίνει γνωστό : " Ημέρα Κοινής Ανάρτησης" τών bloggers. Ακούγεται καλύτερα και μένει στον κόσμο.
. Μ' αυτόν τον τρόπο, έχοντας λίγο περισσότερο χρόνο μέσα στις διακοπές, μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα αυτήν την προσπάθεια.
. Κι αν μαζευτεί όλος αυτός ο στρατός ξωτικών, ποιητών, κούκων και τσαλαπετεινών, κι αν σηκωθεί κι από το βάθρο της η Καρυάτις, να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα !

ξωτικό είπε...

Nά'σαι καλά βρε γκιώνη
καλό βράδυ !!

navarino-s είπε...

Kαλώς σε βρήκα φίλε Γκιώνη είσια ανήσυχος άνθρωπος και έχεις ένα πολύ ενδιαφέρον blog καθώς και πολύ ενδιαφέροντα τα "εδώ" και "εδώ" που μας παραπέμπεις. Θα τα λέμε συχνά!

yannidakis είπε...

ειμαι υπερ των χρησιμων και πρακτικων ιδεων εναντι των στατικων αποψεων που απλα παρουσιαζουμε στα ιστολογια μας.
Ειναι ενδιαφερουσα η προταση και χρηζει περαιτερω μελετης την οποια υποσχομαι να πραγματοποιησω και να εξετασω τον τροπο που θα συμμετεχω στο yannidakis live :[

ShareThis