Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Nα ξυπνήσουμε επι τέλους

. Ποιός δεν ξέρει οτι η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, είναι λιγότερο Κρίση και περισσότερο Παγκόσμια Ευκαιρία Ληστείας μας μέσα από τα μεγάλα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα ;
. Ποιός δεν ξέρει οτι μάς εκμεταλεύονται κάθε ώρα, και οτι με αφορμή αυτό που λένε "κρίση" ο Καπιταλισμός γίνεται ακόμη πιό στυγνός ;

. Ποιός δεν ξέρει πιά οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση τών λαών που έλεγε κάποτε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αλλά Ένωση τού Κεφαλαίου και τών Τραπεζών ; Πού αφού τινάξανε στον αέρα την Οικονομία, αναλαμβάνουν τώρα να μάς "σώσουν" βάζοντας χέρι στις υπερωρίες μας, στο μισθό μας, στα Ασφαλιστικά Ταμεία μας, και το Σύστημα τής Περίθαλψής μας ;

. Ποιός δεν βλέπει οτι αντί να τιμωρούνται οι Goldman Sachs και οι άλλες Μεγάλες Τράπεζες που γέμισαν τις τσέπες τών μικρών καταθετών και επενδυτών ( τρομάρα τους ) με χαρτιά " υποσχόμενου μελλοντικού κέρδους " πήραν όλα τα λεφτά τους και τώρα αφού το ( από αυτούς τούς ίδιους ) υπεσχημένο κέρδος αποδείχθηκε μια καλοδιαφημισμένη φούσκα, λένε με άπειρη θρασύτητα, οτι για να ξεφύγουμε από την κρίση πρέπει να πουλήσουμε ό τι έχουμε και δεν έχουμε, να πουληθούμε και οι ίδιοι και ότι μαζέψουμε να ...τούς το δώσουμε για να μάς σώσουν ;
. Και τι κάνουμε ; ΤΙΠΟΤΕ ! ! !

. Αλλά εάν τώρα που τα καταλάβαμε πιά όλα αυτά δεν κάνουμε τίποτε, τότε η ζωή που ζούμε δεν έχει νόημα. Το οτι φέραμε και φέρνουμε στον κόσμο παδιά και τα χαιρόμαστε και τα καμαρώνουμε είναι κι αυτό μιά φούσκα ! Ένα τίποτε !
. Να πάρουμε την ευθύνη τής ζωής μας επι τέλους, και να δράσουμε ! Όχι να καταστρέφουμε αυτόν τον τόπο, το περιβάλλον, τις αρχές ακόμη και τούς εαυτούς μας τούς ίδιους και τις νέες γενηές ! Να δημιουργήσουμε στον τόπο του ο καθένας και στον χώρο του τις προϋποθέσεις για το πλάσιμο μιάς καινούργιας Συνείδησης, για μια καινούργια Ελλάδα.

12 σχόλια:

ΑΕΡΑΚΙ είπε...

Οφείλουμε επομένως να καταβάλουμε την δέουσα, μείζονα προσπάθεια, για να ανακαλέσουμε στη μνήμη και τη ζωή μας, εν πρώτοις, την απαιτούμενη γενναιότητα. Ώστε με διαύγεια σκέψης και ήθους, να μπορέσουμε να διακρίνουμε τις ιδέες και τις πράξεις που μας βοηθούν να προσεγγίζουμε την καινούργια συνειδητότητα.
Κοπιαστικό να ψάχνεις σιωπηλά,μοναχικά την σωστή, τη μία λέξη.Αλλά είναι έτσι , τώρα και πάντα. Είθε να έχουμε τη δύναμη. "Καλόν αγώνα" λένε οι μοναχοί.

logia είπε...

Αχ βρε Γκιώνη και τώρα έρχομαι από το δυοσμαράκι φουντωμένη με κάτι σχόλια που διάβασα, αλλά τα είπα όλα εκεί και σαν να ξεφούσκωσα λιγάκι...
Δεν λέω, λαμόγια και λαμογιές υπάρχουν, ας μην το αρνηθούμε, όμως ένα πιόνι είμαστε, ένα πείραμα για όλη την Ευρώπη...
Η φούσκα του καπιταλισμού έσκασε και τώρα προσπαθούν να τα μαζέψουν. Και μέσα σε αυτή τη φούσκα βρέθηκαν λαμόγια κάθε εθνικότητας κυνηγώντας το υπέρμετρο κέρδος. Απλά εμείς είμαστε ο αδύναμος κρίκος. Αβεβαιότητα στις σχέσεις με τη γείτονα (μήπως κάποιοι φροντίζουν να τη διατηρούν;), άγόρασε Ελλαδίτσα όπλα. Ποιές άλλες χώρες αγοράζουν τα όπλα που αγοράζουμε εμείς; Πόσο κοστίζουν από τον προϋπολογισμό μας; Πόσα μας χρωστά η Γερμανία από την κατοχή; Πού έχει έδρα η Siemens; Πού ξέσπασε πρώτα το σκάνδαλο; Πού έκλεισαν αυτοκινητοβιομηχνίες; Ποιές τράπεζες και ασφαλιστικές βάρεσαν κανόνι; σε ποιές χώρες;
Μην τρελαθούμε τώρα...
Κι αν έχουμε τέτοια κρίση στη χώρα μας γιατί έγιναν καρναβάλλια; Πόσο στοίχισαν;
Αντε φούντωσα πάλι...

Γκιωνης είπε...

Αεράκι
. Η κρίση εκτός από ...κρίση είναι και μιά ευκαιρία !
. Όπως πολύ σωστά λές, " με διαύγεια σκέψης και ήθους. να διακρίνουμε ...να προσεγγίζουμε την καινούργια συνειδητότητα ".
. Αντί άλλων, δές μια ...ευκαιρία που κάποιοι αξιοποίησαν σε μιά μακρυνή χώρα.
. Δες στο http://nellys-logia.blogspot.com/2010/02/1000.html

Γκιωνης είπε...

. logia
. καλή μου φίλη δεν έχει νόημα να φουντώνουμε και να ξεφυσάμε άλλο. Δεν έχουμε κουραστεί να φεύγει η ζωή μας με στιγμιαίες "επαναστατικές" εκρήξεις που δεν έχουν συνέχεια ;
. Να ξαναγυρίζουμε κάθε τόσο από την αρχή για να κατακτήσουμε πάλι τα αυτονόητα ;
. Νομίζω οτι είναι η καθημερινότητά μας πιά που πρέπει να την αλλάξουμε, να τής δώσουμε άλλη μορφή, να γίνει πιό συνειδητή, να έχει συνέχεια η ζωή μας.
. Αυτό είναι που θα μάς βοηθήσει να έχουμε δίπλα μας, στις μικρές μας κοινωνίες και αργότερα στην ευρύτερη, φαινόμενα ενεργού κοινωνικού ιστού και συνειδητοποιημένης κοινωνίας, σαν αυτά τής Ορχήστρας τού Χοσέ Αμπρέου στην Βενεζουέλα που δημοσίευσες στο ιστολόγιό σου.

Άιναφετς είπε...

Γκιώνη φίλε μου...νομίζω ότι χειρίζεσαι την κρίση πολύ σωστά και εννοώ ότι έχεις και εσύ συνειδητοποιήσει ότι για να υπάρξει αλλαγή, πρέπει ν΄αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας και "μέσα" μας.
Εξαιρετικό το video- διαμαρτυρία, "ξύπνημα" για ένα λαό που το κεφάλαιο έχει αποκοιμίσει.
Πιστεύω πως οι σοβαροί bloggers μπορούν να συνεχίσουν να αντιδρούν, πχ όπως τότε με το σκάνδαλο των φαρμακοβιομηχανιών!
Αχ και με το παπαδαριό...τι κάνουμε:
θα τα ξαναπούμε...θα φροντίσω να κάνω σχετική ανάρτηση...

ξωτικό είπε...

επιτέλους κατάφερα να δώ το βιντεάκι σου
μ'αρέσει που πέφτουμε απ'τα σύννεφα..και πάλι !!!!
Αδυνατώ να συμμετέχω σ'αυτόν τον παραλογισμό πιά.
πριν 4-5 χρόνια εγώ ένας απλός μουσικός έλεγα πως πάμε ντουγρού για "Αργεντινή" βλέποντας και μόνο γύρω μου όλα αυτά τα σπίτια που αγοράζονταν εξ'ολοκλήρου με δάνεια..
τις κάρτες να χαρίζονται ως δώρο απο τις τράπεζες και τους εμαυλισμένους άνεργους ν'αγοράζουν με δαύτες λιμουζίνες.....
και το χρηματηστήριο να αποτελεί πυλώνα της ζωής μας και.... και....
και με κοιτούσαν ως ούφο ...
και θες να πιστέψω πως όλοι αυτοί οι σπουδαγμένοι οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι και δεν ξέρω τι άλλο σπουδαίοι δεν ήξεραν;;;;;;
και την καθημερινότητά μας όταν την υποθηκεύαμε στην τεραστίων διαστάσεων οθόνη της tv βολική νταντά των παιδιών μας και υπνωτικό της συνείδησής μας πάλι ντιπ ανυποψίαστοι είμασταν;;;
ΣΤΟΠ !!!
Αφού συμφωνήσω μαζί σου (στα σχόλια που έγραψες στην Νέλλη)και πώ οτι κι εγώ ελπίζω η κρίση να είναι η σωτηρία μας
πάω να βυθιστώ στις φωτογραφίες των λουλουδιών μου μπάς και ηρεμήσω...
ανοιξιάτικη καληνύχτα .

Γκιωνης είπε...

Μιάς και είσαι ακόμη σ' αυτό το κλίμα δες πρώτα αυτά τα τρία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ κείμενα :
http://aposargentino.blogspot.com/2010/03/blog-post.html
http://ore-ti-me-les.blogspot.com/
http://grsail.blogspot.com/2010/03/blog-post_6526.html
και μετά, πρίν τα πανέμορφα λουλούδια σου, δες τα μενεξεδάκια τής Θαλασσένιας. http://sixnapikna.blogspot.com Με την μουσική τής ανάρτησής της σε καληνυχτώ.

Thalassenia είπε...

Καλό κάνει και η κρίση.
Ξυπνάει, ταρακουνάει, δείχνει.
Τουλάχιστον να έχει αποτέλεσμα.

Τι κάνει ο καθένας μας όμως γι αυτό;
Νομίζεις θα αλλάξει κάποιος τον χαρακτήρα του λόγω κρίσης;
Αν είναι αγενής θα γίνει ευγενικός και χωρίς χρήματα;
Αν είναι τεμπέλης θα δουλέψει και για λιγότερα;
.......
Ή θα γίνουμε χειρότερα στο τέλος.

Τα ντελικάτα μενεξεδάκια πρέπει να τα φροντίσεις ένα χρόνο για να ανθίσουν δέκα μέρες. Όπως τόσα άλλα. Αν βάλουμε όμως τσιμέντο δεν χρειάζεται δουλειά.
Τελικά απογοήτευση ή ελπιδα;


Να είσαι καλά.

Thalassenia είπε...

Από τον οίστρο ξέχασα και το ευχαριστώ.

Καλό μεσημέρι.

logia είπε...

χμ! ναι
γύρισα να δω το βίντεο που δεν είχα προλάβει

και ξαναδιάβασα τα σχόλια

και είδα και το όνομά μου

ε ξωτικό;

διαφωνούμε κάπου; δεν έχω καταλάβει
συμφωνώ φίλοι μου φυσικά
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΛΕΜΕΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΜΑΣ
Εγώ έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό αγώνες
μα δεν ξέρω αν βγάζουν και πουθενά!
μόνη να πορεύομαι...
μήπως στο τέλος καταντήσω γραφική δεν ξέρω
εσύ ξωτικούλη, φιλενάδα μου, σαφώς καταλαβαίνεις τι εννοώ ε;
Σοβαρά τώρα, φίλε Γκιώνη
αγώνας μας χρειάζεται
μα ο αγώνας χρειάζεται οργάνωση
και χρειάζεται και συναγωνιστες
τουλάχιστον συμπορευόμενους,
συνοδοιπόρους
γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη
ή μήπως τη φέρνει;

Γκιωνης είπε...

Θαλασσένια,
δεν μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα ! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία πρίν μιά πολύχρονη υποδούλωσή μας. Πρίν την συντριβή όποιου ανθρώπινου χαρακτηριστικού μας. Και πρόσεξε παντού γύρω σου· η δύναμη τών απλών ταπεινών αγριόχορτων είναι μεγαλύτερη από την άσφαλτο και το τσιμέντο, που με το χρόνο τα ραγίζουν και τα σπάνε ! ! !

. κι ευχαριστώ για τί ;

. Εγώ πιστεύω οτι σού χρωστάω. Βρίσκοντας ιστολόγια σάν το δικό σου, τής Νέλλης, τού ξωτικού, τής Αϊναφετς και πόσων άλλων για να περιοριστώ μόνο σε μιά μικρή-μεγάλη παρέα, χαίρομαι που άνθρωποι ( που δεν ξέρω ) έχουν καθαρά μάτια ( που δεν έχω δεί ) και καθαρή καρδιά και μυαλό ( αυτά τα βλέπω ! ! ! ).

Γκιωνης είπε...

logia φίλη μου

. θυμήσου πόσο "γραφικοί" ακούγονταν πρίν λίγα μόλις χρόνια όσοι μιλούσαν για οικολογία, για πράσινη Ενέργεια και για ( άκου να δείς ! ! ! ) ...Ενεργειακή Αρχιτεκτονική ! ! !
. Πάντα έτσι είναι. Κάποιοι είναι γραφικοί στην αρχή μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες σιγά σιγά και να ακολουθήσουν κι οι άλλοι.
. Αλλά δεν είμαστε πιά σ' αυτό το σημείο ! Το έχουμε ξεπεράσει ! Δες για παράδειγμα πόσα ιστολόγια σήμερα, πέρα από τούς επαναστατημένους που πετώντας ένα γιαούρτι παίρνουν εκδίκηση και ξαναγυρνούν στο σπιτάκι τους και τα νέα τής Τζούλιας, έχουν πιάσει αυτήν την άκρη τού κουβαριού.
. Εκτός από τούς τρείς στο σχόλιό μου για το ξωτικό (12:06) δες :
http://htsoukas.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html
http://vlemma.wordpress.com/2010/03/06/europa-misos/
http://gournelou.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html
. Κι είναι κι άλλοι πολλοί. Και έω οτι αφού πιάσαμε την άκρη από το κουβάρι, με υπομονή, και κέφι θα βρούμε και την άλλη άκρη.
. Είναι πολλοί οι κούκοι πιά...

ShareThis