Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Μουσική εξόδου. ( για την ώρα ). Όσο δεν φαίνεται έξοδος από την "Κρίση" ( ! ). Όσο μερικοί με κλειστά τα αυτιά και νεκρό το μυαλό θα χτυπάνε επίμονα το κεφάλι στον τοίχο, όσο άλλοι θα κοιτάνε να αρπάξουνε για "να έχουν" στις δύσκολες ώρες, κάποιοι θα είναι πίσω, θα αναλύουν, θα ακούνε, θα ψάχνουν, θα βρίσκουν κι άλλους σε κάθε γωνιά τής Ελλάδας, και ψύχραιμα θα ετοιμάζουν το φώς για να βγούμε από τα σκοτάδια.

. Κι είναι πολλοί. Υπάρχουν πολλά ιστολόγια που παραμένουν μικροί φάροι μεσα στην νύχτα και τούς ευχαριστώ. Τούς ευχαριστώ για το κουράγιο που δίνουν σ' όλους μας.
. Που μάς βοηθάνε να πιστέψουμε οτι δεν χάθηκε η ψυχραιμία, δεν χάθηκε η Σκέψη σ' αυτόν τον τόπο. Σύντομα θα προσπαθήσω να τούς αναφέρω σε ένα κατάλογο. Κάποιους τούς βλέπετε ήδη στην στήλη δεξιά από τις αναρτήσεις, μεταξύ άλλων.

. Σ' αυτούς, στούς άγνωστους φίλους, και για να τούς ευχαριστήσω για την ήρεμη ματιά τους σε αυτήν την εποχή πού πολλοί χάνονται στα νέφη τού πανικού, τής τυφλής και αδιέξοδης οργής, τού φανατισμού, τών προσωπικών αδιεξόδων τους που μεταφράζονται σε τάχα μου "πολιτική" έκφραση και εύκολη κριτική, που καταλήγουν για τις τρείς ψυχρές δολοφονίες να ρίχνουν την ευθύνη στην ...πυρασφάλεια ( ! ),

εγώ, σ' αυτούς τούς άγνωστους φίλους και αφού δεν έχω άλλη έξοδο να δείξω,

. Exit Music (for a film ). Aπό τον Brad Meldau

10 σχόλια:

ξωτικό είπε...

Tιιιιι εννοείς ;;;;

Ο σιχαμένος παλιομπλόγγερ έφαγε το σχόλιό σου (που ήταν το πρώτο και έφαγε και το τελευταίο τι να πω;)

Εξηγήσου και ξαναέρχομαι !!!

Γκιωνης είπε...

. Αυτός ο καταραμένος παληοβλόκερ, μού, 'φαγε την ανάρτηση, και όπως πάντα στην χειρότερη ώρα, που δεν μπορώ να το ξαναγράψω όπως ήθελα μιάς και δεν έχω χρόνο, και μού 'χουν σπάσει και τα νεύρα !

. Το νόημα όμως παραμένει.
. Ένα αφιέρωμα σε άγνωστούς μου ιστολόγους που δεν εξαντλούνται σε αυτοοικτιρμούς, ή σε κατηγορίες επί πάντων ( τών άλλων ), και που δεν έχουν χάσει την ψυχραιμία τους το καθαρό μυαλό, το χιούμορ και την Ανθρωπιά !
. Και φυσικά δεν είναι έκπληξη οτι είσαι και σύ μέσα σ' αυτούς...

. Πώς πάει το διάβασμα ;

Thalassenia είπε...

Εγώ είμαι ή θα βάλω τις φωνές;;;;

Ακούγοντας το κομμάτι άρχισα να σε διαβάζω μα σταμάτησα -μη θυμώνεις- για να βλέπω και να ακούω. Με κέρδισε.

Ακριβώς με αυτό διαφώνησα, τις φωνές πανικού από παντού.
Σίγουρα υπάρχουν ψύχραιμοι και νηφάλιοι.

Καλό βράδυ.

navarino-s είπε...

Πολύ τρυφερό και συναδελφικό κείμενο που, χωρίς να το καταλαβαίνει, τιμάει πρώτα-πρώτα αυτόν που το έγραψε!

ξωτικό είπε...

Αααα τώωρα κατάλαβα !!ουφ λαχτάρησα τζάμπα. ούτε να κοκκινίσω δεν μπορώ απ'την νύστα !! τώρα τελειώσαμε γιατί δεν αντέχαμε άλλο δηλαδή.
Είσαι ψυχάρααααα
Θαλασσένια μην τολμήσεις να βάλεις τις φωνές...δεν θέλω χαζάαααααα
τα υπόλοιπα αύριο κανύχτααααααααα

Γκιωνης είπε...

. Θαλασσένια
. με την μεγάλη καρδιά, σοφή σάν την θάλασσα πώς θα μπορούσες να έλειπες εσύ ;
Και πολλοί που συχνάζουν στά θαλασσένια σου νερά. Άνθρωποι με τούς οποίους δεν έχω αλλάξει ούτε ένα σχόλιο, και που δεν ξέρουν κάν την ύπαρξη τού ιστολογίου μου.
. Κι όμως, αντί να στάζουν χολή δεξιά και αριστερά, και ισοπεδώνουν τα πάντα, όπως μερικοί ( στο ιστολόγιο μιάς τών οποίων βρεθήκαμε για λίγο πρόσφατα ), παραμένουν ψύχραιμοι κα βοηθούν όλους τούς άλλους, να μην γίνουν ζόμπι ! ! !

Γκιωνης είπε...

. navarino-s
. δεν το είδα έτσι ! Για να βγεί αυτή η ανάρτηση όμως, μετά από 46 περίπου μέρες, πέρασε από δύσκολα σκοτεινά και τρικυμισμένα νερά.
. Από Οργή, Θλίψη, Απόγνωση, Μοναξιά. Και εκεί φωτίζαν κάποιοι μικροί φάροι που λέγαν "υπάρχει στεριά, δεν είναι ψέμμα" !
. Τούς χρωστώ ! Τουλάχιστον μιά μουσική έξοδο...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ήταν ζήτημα επιλογής...
Άλλοτε αισθητικής...
Πλέον, απλός υποχρεωτικός κανόνας.
Αν θέλουμε να φτάσουμε τη στεριά, κολυμπάμε ήρεμα και με το στόμα κλειστό. Μόνο για "βοήθεια" το ανοίγουμε και ξανά κρατάμε δυνάμεις.

Να ΄σαι καλά

Thalassenia είπε...

Με τόσο τιμητικά λόγια δικαιούσαι μια βόλτα στο μποστάνι, που με ηρεμεί και μας ταϊζει.
Σ΄ευχαριστώ.


Ξέχασα να πω εκεί, η σελίδα σου που έκανες σύνδεσμο σε σχόλιο στον τσαλαπετεινό δεν ανοίγει.

ShareThis