Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Εκλογές στην Ν.Δ.

. Πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποχώρηση τού αδιάντροπου "καταλληλότερου", μέχρι την εκλογή Σαμαρά. Θα περίμενε κανείς να γίνει τριών ημερών συζήτηση, έστω κεκλεισμένων τών θυρών, ( άν όχι για την ήττα με -10% ), τουλάχιστον όμως για το τί θέλει να κάνει κάθε υποψήφιος πρόεδρος για την Πατρίδα. Ποιό είναι το Όραμά τους για τον εκσυγχρονισμό της, για το βιοτικό, μορφωτικό, πολιτιστικό επίπεδο τών Ελλήνων. Για ποιό λόγο να ψηφίσουν έναν από αυτούς τα μέλη τού κόμματός τους.
. Για όλα αυτά δεν ακούστηκε καμμία σαφής κουβέντα.
. Όλο το ζήτημα, και η αγωνία, από ότι φαινόταν στα λεγόμενα τών διαφόρων στελεχών τής Ν.Δ. αλλά και τών δημοσιογράφων της, ήταν " ...η επιστροφή τής Ν.Δ. στην Εξουσία. " ! ! !
. Στα λόγια ένα σύγχρονο και Ευρωπαϊκό κόμμα, στα έργα και την ουσία, το κόμμα τών υπερασπιστών τής Μεταπρατικής "Μη Αστικής" Τάξης, τών έμπιστων παραγόντων τών Μεγαλοτσιφλικάδων τού κάμπου, τών πρακτόρων τών χρηματιστηριακών παιχνιδιών και συμφερόντων, τών εκπροσώπων τών "Μεγάλων Δυνάμεων" ( θυμάστε ; "Στρατηγέ ιδού ο Στρατός σας" είχε πεί ο Π. Κανελόπουλος σε κάποιον Αμερικανό στρατηγό που πέρασε από την Ελλάδα και επιθεωρούσε τμήμα τού, κατ' όνομα, Ελληνικού Στρατού ! ).
. Το κόμμα τών απογόνων τού Αβέρωφ, τού Ροδόπουλου, άντε και τού Τσάτσου.

. Κι είναι 2010 σχεδόν...

. Υ.Γ. Ασχολίαστο, αλλά όχι διαφανές ή ...αόρατο, το γεγονός τής μή έγκυρης καταμέτρησης τού αριθμού τών ψηφισάντων. Ήταν λέει 700.000 μέλη. Ήταν ;
. Ευτυχώς " έπεσε το σύστημα " και δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Το ότι ένα κόμμα αναζήτησε σωτηρία σε κάποιον που το έβλαψε δε θα το σχολιάσω. Αυτό που με ενοχλεί όμως αφάνταστα είναι όλη αυτή η λαϊκίστικη εθνικιστική ρητορική που νεκραναστένεται μαζί με το Σαμαρά.
Και το χειρότερο με τους επαίνους πολλών "αριστερών"...

Γκιωνης είπε...

. Καλημέρα Μάρκο και καλή εβδομάδα.
. Πολλοί ( κατά δήλωσιν ) αριστεροί φοβούμενοι να δούν την εποχή και το μέλλον, ξαναγυρίζουν πίσω, για να βρούν τούς "παληούς καλούς" όρους τής ταξικής πάλης, και παλεύουν να χωρέσουν τα σημερινά φαινόμεναπου αλλάζουν κάθε μέρα, στις αποφάσεις κάποιου Συνεδρίου τού ΚΚΣΕ !
. Εντύπωση προκαλεί η στάση τών κάποτε "ανανεωτών", πού τηρούν ανάλογη στάση στο θέμα, ξεχνώντας τα ίδια τα δικά τους λεγόμενα...

ShareThis