Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Άναυδος ! "...το μέλλον τής Ελλάδας είναι ήδη παρελθόν..."

.
. Άναυδος μετά από την ανάγνωση ενός κειμένου σε ιστολόγιο που παρακολουθώ πολύ καιρό. Ανίκανος να αρθρώσω μιά λέξη ! Είναι πολλές φορές που αισθάνθηκα έτσι όπως τα περιγράφει και είναι ακόμη χειρότερα !

. Πέρα από την αιτιολογημένη αγανάκτηση, πόσο ποιητικό είναι όταν λέει :
" ...Το μέλλον της Ελλάδας, είναι ήδη παρελθόν.

Το χρησιμοποίησαν πριν την ώρα του, οι ίδιοι οι Έλληνες.
Το δάγκωσαν, το τραβολόγησαν, το πάτησαν, το δάνεισαν, το έκλεψαν, και το παρέδωσαν κουφάρι σήμερα, το 2009.

Το 2009 θα είναι έτος μνήμης του μέλλοντος μας
..."

. Παραθέτω ένα ακόμη μικρό απόσπασμα :

."...Δεν θέλεις να πληρώσεις φόρους, θέλεις να πληρώνουν οι άλλοι όμως, δεν θέλεις μείωση μισθού, δεν θέλεις ούτε την εκπτωτική κάρτα στους ανέργους. Το κουπόνι όπως το λες, ρε βλάκα.
Δεν θέλεις να χάσεις τη δουλειά σου στο Δημόσιο, δεν θέλεις όμως άλλους στο Δημόσιο, δεν θες να βγεις αργά στη συνταξη, δεν θέλεις να πληρώνεις τα ταμεία, προσλαμβάνεις υπαλλήλους με μπλοκάκι, πας και δουλεύεις με μπλοκάκι, διαμαρτύρεσαι για τις τράπεζες αλλά είσαι ο καλύτερος πελάτης τους, να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και η δικιά σου να γεννήσει τρίδυμα.

Να μην καίγεται η Αθήνα, αλλά να μην κουνιούνται οι μπάτσοι, να μην κοστίζει ο καφές 5 Ευρώ αλλά να τρέχεις να τον πίνεις, να μη γίνονται σκάνδαλα αλλά να τα ανέχεσαι σαν κότα, και να μιλάς....να μιλάς.....να μιλάς...ώρες ατέλειωτες για το πώς θα βελτιωθεί η ζωή σου.
Βιβλιοθήκες ολόκληρες στο τραπέζι, στα blogs, στις εφημερίδες, λέξεις, μακρόσυρτες φράσεις, αριστερές παπαρολογίες επί παπαρολογιών, αντίσταση, αντίδραση, αντίληψη μικρή.
Το μόνο που δεν σκέφτεσαι, είναι πως δεν σε βλέπουν οι άλλοι σκουλήκι, αλλά σκουλήκι αισθάνεσαι εσύ και το δηλώνεις...
. "

. Παρακαλώ συνεχίστε εδώ και αξίζει τον κόπο να διαβάσετε και αρκετά σημαντικά σχόλια που ακολούθησαν.

. Φωτογραφίες σήμερα ΔΕΝ έχει. Είπαμε είμαι Άναυδος ! Τι μπορεί να πώ με μιά φωτογραφία ;

4 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Δεν θέλεις να πληρώσεις φόρους, θέλεις να πληρώνουν οι άλλοι όμως, δεν θέλεις μείωση μισθού, δεν θέλεις ούτε την εκπτωτική κάρτα στους ανέργους. Το κουπόνι όπως το λες, ρε βλάκα.
Δεν θέλεις να χάσεις τη δουλειά σου στο Δημόσιο, δεν θέλεις όμως άλλους στο Δημόσιο, δεν θες να βγεις αργά στη συνταξη, δεν θέλεις να πληρώνεις τα ταμεία, προσλαμβάνεις υπαλλήλους με μπλοκάκι, πας και δουλεύεις με μπλοκάκι, διαμαρτύρεσαι για τις τράπεζες αλλά είσαι ο καλύτερος πελάτης τους, να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και η δικιά σου να γεννήσει τρίδυμα.

Να μην καίγεται η Αθήνα, αλλά να μην κουνιούνται οι μπάτσοι


Έλα ντε, ακριβώς αυτός ο λαός είμαστε. Αυτός που σε λίγες προτάσεις συμπύκνωσες.

Αυτός που θέλει τον καλό διευθυντή στο σχολείο του δικού του παιδιού. Και οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους.

Γκιωνης είπε...

. 1ον Δεν πρόκειται για το δικό μου παιδί. Εγώ ζώ στην Θεσσαλονίκη.

. 2ον Οι λίγες προτάσεις δεν είναι δικές μου, αν και συμφωνώ 'μ αυτές απόλυτα ! Ξαναδιάβασε, μήπως και το καταλάβεις.

. 3ον Δηλαδή η θέση σου είναι οτι εάν κάποιος είναι καλός, να τον πάμε κι αλλού για να επωφεληθούν και άλλα παιδιά ; Ωραία : Επειδή είναι πολλά τα Γυμνάσια τής χώρας να τον πάμε από μια βδομάδα στο καθένα ! ! ! Και να τού δώσουμε ένα τροχόσπιτο για να μένει ! ! ! Ωρίμασε !

. 4ον Το ποιός είναι καλός ή όχι, εάν δεν το ξέρει ο Σύλλογος γονέων ποιός άλλος το ξέρει ; ( αυτό σαν απάντηση για την συζήτηση με τον εαυτό σου που κάνεις στις τρείς ( 3 ! ) αναρτήσεις για αυτό το θέμα στο blog σου ). και

. 5ον Και όταν κάποιος είναι καλός, και έχει δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, που αυτό πιστοποιείται από την στάση τών παιδιών και τού Συλλόγου Γονέων, τού αξίζει κάποια διάκριση ( ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ! ), όπως το να μείνει εκεί που θέλει και που έχει κάνει ένα καλό περιβάλλον δουλειάς και δημιουργίας ! . -

tsaousa είπε...

Έτσι όπως το παρουσίασες, πραγματικά πουλιέμαι για ποιήτρια!
χαχα! Σε ευχαριστώ!
Ευχαριστώ για την υπέροχη παρουσίαση.
Καλώς σε βρήκα.

Γκιωνης είπε...

. Καλώς ήρθες Τσαούσα !
. Είναι μεγάλη χαρά, και τιμή μου που πέρασες από τα κλαδιά που φωνάζω τις νύχτες !

. ( και τις ημέρες ).

ShareThis