Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

εγώ ρέ ! ! !

. από τα ΜΜΕ :
«Kανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, αλλά και την προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην πατρίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου : Δεν κουράστηκαν ορισμένοι - και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ - να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;»

. ΕΓΩ ρέ ! . . . . ΕΓΩ ! . . . . .

. Εγώ αμφισβητώ και την ακεραιότητά του, και την προσφορά του ( προσφορά ; αυτή την λέξη δεν την ξέρει κάν ! ) και το ήθος και τον πατριωτισμό του.

. Δεν μάς τρελλάνανε όταν ήταν Κυβέρνηση, και με το σύστημα Ρουσόπουλου και τα διασκορπισμένα σε όλα τα πουλημένα ΜΜΕ ακριβοπληρωμένα τους παπαγαλάκια λέγανε αδιάντροπα ότι θέλανε.

. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ! ! !

. Εγώ λοιπόν αμφισβητώ και την προσφορά τους και την ακεραιότητά τους και το ήθος τους !

Σ - Υ - Λ - Λ - Ο - Γ - Ι - Κ - Α . ! . !

. Αυτοί που αφού πήρανε ότι υπήρχε στα Ταμεία, αφού πρώτα επίτηδες απαξιώσανε και μετά πουλήσανε ότι ΔΕΚΟ προλάβανε για ένα κομμάτι ψωμί στο Δημόσιο Ταμείο ( αλλά και μίζες κάτι δισεκατομμύρια στα μαύρα βαλιτσάκια τους ), αφού κάνανε δόκτορα Ιατρικής μιά νηπιαγωγό χωρίς ακόμη πτυχίο Ιατρικής, αφού κλέψανε τα Ασφαλιστικά Ταμεία με τα «δομημένα Ομόλογα», αφού διαγουμίσανε Δημόσια Γη για να τα μοιραστούνε με το Βατοπαίδι ( τα οικόπεδα οι άγιοι καλόγεροι και τα « μαύρα » εσείς ποιός λέτε ; ), αφού κάψανε ότι δάσος προλάβανε είτε για να τα κάνουνε οικόπεδα είτε επειδή ο μόνος συντονισμός που μπορούσανε να κάνουνε ήταν να φορέσει ένα Αεροπορικό τζάκετ ο πρωθυπουργός, τρομάρα να τού ’ρθει, αφού εξαφανίσανε και τα λεφτά τού εράνου για την αναδάσωση ( που θα διαχειρίζονταν ο τίμιος κ. Μολυβιάτης ), αφού δωρίζανε τις ναυτιλιακές γραμμές ανάλογα με το μέγεθος από τα μαύρα βαλιτσάκια, αφού προλάβανε για την αντιμετώπιση τής δήθεν επιδημίας γρίππης να παραγγείλουνε 16.000.000 ( ώστε να φτουρήσουν οι μίζες ! ) εμβόλια, αφού μοιράζανε τζάμπα εκατομμύρια λεφτά σε αγρότες για προεκλογικούς και μή λόγους, αφού πηγαίνανε στάς Ευρώπας στα πιό ακριβά ξενοδοχεία για διακοπές πληρωμένες από μένα και σένα, αφού διορίσανε με αδιαφανείς διαδικασίες και διαβλητές συνεντεύξεις χιλιάδες στα stage χωρίς να το δικαιούνται, αφού επί πεντέμισι χρόνια ταΐζανε τα γαλάζια καλόπαιδα με μισθούς ανήκουστους, αφού οι μισθοί τών μεγαλοστελεχών τους σε Οργανισμούς, Τράπεζες κλπ είχαν κατά πολύ ξεπεράσει τούς αντίστοιχους στην Ε.Ε., αφού μπουκώσανε τούς λογαριασμούς τους στις «νόμιμες» οφ σορ τους, αφού αφήνανε τα Ευρωπαϊκά προγράματα να πάνε χαμένα, εκτός και αν γεμίζανε τα μαύρα βαλιτσάκια, αφού ρεζίλεψαν την Ελλάδα με την δήθεν απογραφή τους, αφού στην συνέχεια έκαναν παροιμιώδη τα ...Greek Statstics με τα στοιχεία γιά την ανεργία και τούς προϋπολογισμούς που ψηφίζανε τον ένα μετά τον άλλο χωρίς να εφαρμόζουνε κανέναν αφού αλλού είχαν το μυαλό τους ( τις οφ σορ τους ! ),

. στο τέλος αχόρταγοι ακόμα, αδειάσανε και τα γραφεία τών Υπουργείων « τους » από ότι υπήρχε μέσα. Κι όχι μόνο τούς σκληρούς δίσκους από τούς υπολογιστές, μη τυχόν βρεθούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά πήρανε μέχρι και τούς συνδετήρες ο αχρείοι ! ! !

. Καλά που δεν προλάβανε να πάρουνε και τα γραφεία με τις καρέκλες, ή να πουλήσουνε και τα κτίρια !

. Κι αφού φυγαδεύσανε Χριστοφοράκους κλπ για να μην αναγκασθούν να μιλήσουν ούτε στούς δικούς τους εισαγγελείς, αφού ανοιγοκλείνανε την Βουλή κατά πώς τούς συνέφερε για να μην πέσει ούτε αχτίδα φωτός στις ρεμούλες τους, βγαίνουν τώρα και δίνουν συνεντεύξεις και οδηγίες για το πώς θα βγούμε από το βάλτο που οι ίδιοι μάς ρίξανε όλους μαζί. Έναν λαό ολόκληρο. Την Πατρίδα για χρόνια πολλά.

. Και μάς λέν πώς «δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται η προσφορά τους στην Πατρίδα». Που ερμηνεύεται βέβαια εύκολα, όταν ξέρουμε πιά πως « Πατρίδα » εννοούν το μέρος που έχουν τα λεφτά τους. Τα κλεμμένα από την τσέπη μας. Οι Απάτριδες.

. Και με την ευκαιρία ας θυμηθούμε την παρουσία και την ( μή ) δραστηριότητα τού Καραμανλή στο Νταβός την περασμένη φορά που « άμοιρος και άβουλος αντάμα, περίμενε από κάπου κάποιο θάμα », ακούνητος και αμίλητος και αδιάφορος, σε αντιδιαστολή με την παρουσία και την δραστηριότητα τού τωρινού πρωθυπουργού που δεν ξέρω τι θα κάνει στο τέλος, αλλά τουλάχιστον τιμάει το αξίωμα που τού ‘δωσε ο Λαός και νοιάζεται και εκπροσωπεί δραστήρια τη χώρα.

. Και για όσους θεωρήσουν οτι δεν είναι χώρος εδώ μέσα για τέτοια ένταση και πολιτικολογίες, οτι να ηρεμήσουμε και όλοι μαζί να δούμε το μέλλον και ότι, και ότι, και ό τι, δύο κουβέντες :

1ον Πολύ λίγα είπα,

2ον Δεν θα πάθει ένας ολόκληρος λαός Αλτζχάιμερ. Κάποιοι θα διατηρούμε την μνήμη τών εγκλημάτων τής τελευταίας Κυβέρνησης που τα νοιώθουμε και θα τα νοιώθουμε για χρόνια στο πετσί μας όλοι, και

3ον ένας στίχος από τον σοφό Μανώλη Αναγνωστάκη :

... « όχι δεν σού δίνω το χέρι·

δεν θα κλέψεις το σχήμα τού δικού μου. »

. Θαυμαστικά. Τελεία. Παύλα.

( ώσπου να τα ξαναπάρω πάλι με τέτοιες ξεδιάντροπες δηλώσεις ή πράξεις )

Υ.Γ. 1 και πρίν στεγνώσει το μελάνι στις εφημερίδες, ήρθε η δήλωση Μιχαλολιάκου για να αμφισβητήσει την δήλωση Σαμαρά και επομένως και το ήθος και την αγάπη στην πατρίδα. Και ξαναθυμήθηκα ένα παλιό κείμενο εδώ, αλλά και τον πάντα σοβαρό και μετρημένο my stigma, ή τον elf at the bay, και άλλα....

Υ.Γ. 4/2/2010 διαβάστε και σήμερα την Έναρθρη κραυγή ή το your painted smile, και μην πεί κανείς οτι είναι "βαθύ ΠΑΣΟΚ" αυτοί ο άνθρωποι !

Υ.Γ. 6/2/2010 αλλά και ο Τζιμάκος έγραψε για το θέμα αυτό

24 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Κι εγώ μαζί σου και πολλοί πολλοί ακόμα. Είναι γνωστό το "ο λαός δεν ξεχνά..." και είναι αλήθεια.
Αρκεί να το θυμόμαστε την σωστή στιγμή.
Καλό βράδυ.

logia είπε...

ποιός; ποιός φταίει; είμαστε ό,τι ψηφίζουμε...
κάτι άκουσα πως ειπώθηκε για το dna μας...
μήπως έχουν δίκιο;
όσο υπάρχουν αναλφάβητοι, όσο τα ριάλιτι κάνουν υψηλές ακροαματικότητες, όσο περνάμε με κόκκινο στους δρόμους και μπαίνουμε στους λεωφορειόδρομους, όσο ψάχνουμε τρόπους να βγούμε μπροστά στην ουρά, όσο είμαστε οι καλύτεροι και περί αυτού καμμιά αμφιβολία δεν δεχόμαστε, έτσι θα είμαστε και τέτοιοι θα μας κυβερνούν πάντα

ξωτικό είπε...

!!!! . -
εντελώς !



(θα ξανάρθω για τις παραπομπές άλλη ώραααααααα)

ξωτικό είπε...

καλά ξέχασα να πώ το σημαντικότερο
ΚΙ ΕΓΩ ΡΕΕΕ !!! (γ..ω την κοινή μου λογική μέσα)




και σ'ευχαριστώ που κράτησες την πόρτα της κατάψυξης ανοιχτή...
μ'έλειωσεεεεεες λέμε
το τσάκισες το fractαλάκι το τσαμένο
γουστάρωωωωωωωωωωωωωωω

Νοσφεράτος είπε...

και λιγα λές του Σαμαρά και του υπολοιπων ΝΟΥΔΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΞΥΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ και τωρα μας το πάιζουνε και τιμητες

(για δε τον ΚΚ. ισχυει οτι ελεγε ο λαος για τον θειο του στην εποχή της παλιας ΕΡΕ
Εφαγε Ρημαξε Εφυγε

Μάρκος είπε...

Κι εγώ ρε!

Γκιωνης είπε...

Θαλασσένια
. όχι μόνο την σωστή στιγμή ! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο που βρισκόμαστε ! Αλλοιώς δεν είμαστε Πολίτες αλλά ιδιώτες ( idiots ).

Γκιωνης είπε...

logia
. σοφή μου φίλη, αυτό ακριβώς είναι από τα κυριότερα προβλήματα τής καθημερινής στάσης μας στη ζωή· η Παιδεία. Ένα άλλο είναι οτι δεν αγαπάμε. Τον Τόπο μας, το περιβάλλον, τούς άλλους, ούτε τον εαυτό μας.

Γκιωνης είπε...

ξωτικό
. τώρα μόλις αποκρυπτογράφησα τα φωνήεντά σου που διαρκούν τόσο στο τέλος. Είναι η ηχώ μέσα στο δάσος. Μ' αρέσει !
. Ο λόγος σου έχει μέσα του και χώρο, και χρόνο !

. Υ.Γ. να το πείς στο fractal να ζηλέψει κι άλλο.

Γκιωνης είπε...

Νοσφεράτου
. αυτό για τον ΚΚ είναι κάτι που δεν το ήξερα, αν και έχω κάποιες μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια και τις ταλαιπωρίες του πατέρα μου.
. Πέρα από αυτό όμως βγήκε μετά λίγες μέρες κι έκανε παρατηρήσεις τού τύπου " το spread  αυξήθηκε ΜΕΤΑ τις εκλογές " για να μάς πεί οτι δεν φταίει το κόμμα του, η παράταξή του ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ !
. Και ξαναλέω ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ! Όλοι ένας ένας αλλά και όλοι μαζί σαν ένα σώμα ! Κυβέρνηση και Κόμμα ! Αλλοιώς, στο Βατοπαίδι δεν θα κινούνταν όλη η κρατική μηχανή για να αλλάξουν χέρια οικόπεδα και βαλιτσάκια με μαύρα χρήματα μέσα σε ενάμισυ χρόνο, δεν θα πήγαιναν έτσι σχεδόν μηχανικά τα λεφτά τών Ταμείων μας στις συγκεκριμένες χρηματιστηριακές.
. Είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ λοιπόν ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ! ! !

Γκιωνης είπε...

. Καλώς ήρθες πάλι Μάρκο
Δεν αφήσαν ούτε ψίχουλα. Κι όσο για Αγάπη....

Kirki είπε...

εχουν πολύ πλάκα οι της ΝΔ.Τρικυμία εν κρανίω.Θα ήταν ένα ωραιότατο θέμα για γέλιο αν όλα αυτά που έκαναν τα τελευταία χρόνια δε τα πληρώναμε εμείς τώρα αλλά και για πόσον καιρό ακόμη...

Γκιωνης είπε...

. Καλώς ήρθες Κίρκη ! Είναι τιμή μου που μπήκες στο ιστολόγιο αυτό.
. καλή μέρα και καλή εβδομάδα.

. Θα ήθελα να σού στείλω και μιά επιστολή ( εν θερμώ κι αυτή ) που έστειλα με reply στο mazi@pasok.gr όταν μετά το διάγγελμα ήρθε η αντίστοιχη ενημέρωση, αλλά δεν θέλω να γίνει αυτό δημόσια . Ίσως σε κάποια άλλη ευκαιρία, μαζί με τις τρείς αναρτήσεις για τις 100+ μέρες που σού είπα...

Kirki είπε...

θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή-)
Προσπάθησα να προσθέσω το μπλογκ σου(το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα ανακαλύψει;))και ενός άλλου στα μπλογκ που παρακολουθώ αλλά ο μπλογγερ μου κολλάει.Θα το βάλω το βράδυ που θα γυρίσω απ τη δουλειά.Μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα αλλά συμφωνούμε-δυστυχώς-στα των πεπραγμένων του Καραμανλή και της παρέας του.......

logia είπε...

.... και δεν είπα το κυριότερο

ΚΑΙ ΓΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

καλημέρα

Γκιωνης είπε...

. Γειά σου logia

. καλή μέρα, καλή εβδομάδα...

Γκιωνης είπε...

logia
. η επιροή τού ξωτικού ( στην ηχώ ) εξαπλώνεται σιγά σιγά...

logia είπε...

χα!
αν ήξερες πόοοοσα χρόνια γνωριζόμαστε με το ξωτικό
θα σου φαινόταν αυτονόητο...
καλημέρα!

ξωτικό είπε...

συναγωνιστή όλα τα έχω δεί αλλά δεν μπορώ να μιλήσω πολύ μέσα απ'την κατάψυξη
πέρνα να πάρεις πανοπλίααααααααααααααα !!!!!

Γκιωνης είπε...

Ξωτικό

Ρέ !
Ρέ ξωτικό λέω !
Ρε δεν είπαμε να κάνουμε ΕΙΡΗΝΗ ; Και καλά· δεν σε νοιάζει η Ειρήνη. Όμως ένα ταψί καζάν ντιπί από τον Χατζή τής Θεσσαλονίκης, με ταούκ'ιοκτσού, χανούμ μπουρέκ' με βουβαλίσιο γάλα από τα δικά μας βουβάλια τής λίμνης Κερκίνης δεν σε νοιάζουν ; Ούτε ο ασουρές, ή το μαλεμπί ;
Κι αν κι αυτά δεν σε νοιάζουν, δεν πρέπει να ξεκουραζόμαστε και λίγο κάπου κάπου ;

. Εξ άλλου το fractal είναι από μόνο του άπειρα κομμάτια και κοματάκια : Δεν το λυπάσαι το καημένο ;

ξωτικό είπε...

σσσσούτ βρέ ακούω κι απ΄την κατάψυξη..
του διπλωματικού σώματος κι εσύ;;;
άμα δεν γυρίσει η σταγόνα ειρήνη δεν έχει
και ..κρατάς μυστικό;;
της έχω ετοιμάσει την...."πίτα της ειρήνης" αλλά ....στην ώρα της
άντε πονόψυχε άσε με να παίτσω λίγο ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Το διακύβευμα δεν είναι, ή τούβλα, ή τέχνη, αλλά είναι, η μάχη για τα ουσιώδη μιας κοινωνίας σχέσεων. Τη μια πλευρά αποτελούν όσοι έλαβαν τις, κομπλέ, «περιποιήσεις» της σημερινής μαφίας και ήταν παρόντες στη μάχη κατά της ουσιοεξάρτησης, υπέρ της ουσιαστικής παιδείας και υπέρ ενός πολιτικού συστήματος, ανοικτής, μη ιεραρχικής δομής. Την άλλη πλευρά αποτελούν όσοι βγάζουν το ψωμί τους διαφημίζοντας ναρκωτικά, ψυχοτρόπες ουσίες και την πορνεία. Όσοι εργάστηκαν σκληρά για την γιγάντωση του κύρους των κοπρ..ών πολιτικών. Όσοι πουλάνε ακριβά τη σιωπή τους σε εκείνους που λεηλατούν τις ψυχές και τις ζωές των πολιτών και της πολιτείας.
Εσένα δε σε είδα την ώρα της μάχης. Τι έκανες; Απολάμβανες την Τέχνη;
Αν κρίνω από το πώς κατηγοριοποίησες ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και που ποτέ δεν μίλησες μαζί τους, μπορώ εύκολα να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από τα παχιά σου λόγια τα μεγάλα.
Όμως, δεν πειράζει. Σου εύχομαι καλή απόλαυση του κόσμου που δημιούργησες εσύ και οι ομοιδεάτες σου.

Ανώνυμος είπε...

Το διακύβευμα δεν είναι, ή τούβλα, ή τέχνη, αλλά είναι, η μάχη για τα ουσιώδη μιας κοινωνίας σχέσεων. Τη μια πλευρά αποτελούν όσοι έλαβαν τις, κομπλέ, «περιποιήσεις» της σημερινής μαφίας και ήταν παρόντες στη μάχη κατά της ουσιοεξάρτησης, υπέρ της ουσιαστικής παιδείας και υπέρ ενός πολιτικού συστήματος, ανοικτής, μη ιεραρχικής δομής. Την άλλη πλευρά αποτελούν όσοι βγάζουν το ψωμί τους διαφημίζοντας ναρκωτικά, ψυχοτρόπες ουσίες και την πορνεία. Όσοι εργάστηκαν σκληρά για την γιγάντωση του κύρους των κοπρ..ών πολιτικών. Όσοι πουλάνε ακριβά τη σιωπή τους σε εκείνους που λεηλατούν τις ψυχές και τις ζωές των πολιτών και της πολιτείας.
Εσένα δε σε είδα την ώρα της μάχης. Τι έκανες; Απολάμβανες την Τέχνη;
Αν κρίνω από το πώς κατηγοριοποίησες ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και που ποτέ δεν μίλησες μαζί τους, μπορώ εύκολα να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από τα παχιά σου λόγια τα μεγάλα.
Όμως, δεν πειράζει. Σου εύχομαι καλή απόλαυση του κόσμου που δημιούργησες εσύ και οι ομοιδεάτες σου.

Γκιωνης είπε...

Ανώνυμε
. Παράξενο γιατί κι εγώ δεν σε είδα την ώρα τής μάχης !

. Ίσως να ήμουν απασχολημένος με την μάχη...

. Ίσως και να άλλαζα τραγούδι στο iPod μου...

ShareThis